
Czego potrzebujemy:
- 100 g awokado
- 100 g tuńczyka w sosie własnym
- łyżeczka drobno posiekanej cebuli
- sół, pieprz
- łyżeczka posiekanej drobno natki pietruszki
- łyżeczka soku z cytryny
Jak wykonać:
Awokado rozcieramy widelcem. Dodajemy przyprawy, cebulę, natkę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Dokładnie mieszamy. Gotowe. Idealnie komponuje się z Protein Bread.
Wartości odżywcze:
Cała porcja pasty to 265 kcal.
Białko 23 g, Tłuszcze 16 g, Węglowodany 7 g.
Smacznego!
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Takiej wersji nie znam ... Polecam za to spróbować przyprawić nieco inaczej .Ja dodaję odrobinę ksylitolu, czosnek granulowany, sól , sok z cytryny, łyżeczkę - ewentualnie troszkę wiecej, w zależności ile tej pasty- przecieru pomidorowego, szczyptę papryki ostrej lub wędzonej i tymianek. Dla mnie rewelacja !