Pasta z awokado i tuńczyka

Czego potrzebujemy:

  • 100 g awokado
  • 100 g tuńczyka w sosie własnym
  • łyżeczka drobno posiekanej cebuli
  • sół, pieprz
  • łyżeczka posiekanej drobno natki pietruszki
  • łyżeczka soku z cytryny

Jak wykonać:

Awokado rozcieramy widelcem. Dodajemy przyprawy, cebulę, natkę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Dokładnie mieszamy. Gotowe. Idealnie komponuje się z Protein Bread.

Wartości odżywcze:

Cała porcja pasty to 265 kcal.

Białko 23 g, Tłuszcze 16 g, Węglowodany 7 g.

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Wiosna na pelnej

Warto przeczytać

Komentarze (1)
alhambra1970

Takiej wersji nie znam ... Polecam za to spróbować przyprawić nieco inaczej .Ja dodaję odrobinę ksylitolu, czosnek granulowany, sól , sok z cytryny, łyżeczkę - ewentualnie troszkę wiecej, w zależności ile tej pasty- przecieru pomidorowego, szczyptę papryki ostrej lub wędzonej i tymianek. Dla mnie rewelacja !