
Składniki:
- 150g świeżego halibuta
- pomidor
- ogórek kiszony
- cebula czerwona
- ząbek czosnku
- kilka kaparów
- szczypiorek
- przyprawy: pieprz i sól
Sposób przygotowania:
- Rybę przyprawić solą i pieprzem, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem ok. 15minut w temperaturze 180stopni.
- Zdjąć pokrywkę i przez ok. 5 minut piec bez przykrycia.
- Pomidora i ogórka pokroić w kostkę.
- Cebulę, szczypiorek i czosnek drobno posiekać.
- Pokrojone warzywa wymieszać z kaparami.
- Na talerz wyłożyć rybę i dodać warzywa.
Wartości odżywcze dla całości:
Białko: 33g Tłuszcz: 3g Węglowodany: 5g 180kcal
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)