Przepyszna szarlotka bez jajek i cukru - przepis

Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Kaszę, mąkę, erytrytol, proszek do pieczenia mieszamy w misce. Dzielimy na 3 części. Jabłka mieszamy z cynamonem. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy 1/3 zmieszanych składników na które wykładamy połowę jabłek. Czynność powtarzamy. Na wierzch wysypujemy ostatnią porcję suchych składników. Kiedy już wszystkie składniki mamy w keksówce, dociskamy lekko łyżką by jabłka nieco puściły sok. Na wierzch układamy masło. Najlepiej zamrozić je wcześniej - będzie łatwiej pokroić w cieniutkie plasterki. Foremkę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.

Wartości odżywcze:

Cała keksówka to 1111 kcal. Białko 20 g, Tłuszcze 30 g, Węglowodany 200 g.

ps. jeśli makro Was nie ogranicza to idealnie smakuje z lodami waniliowymi.

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Spalanie

Warto przeczytać

Komentarze (2)
angelisa

Można jakiegoś innego słodzika niż erytrolu użyć, bo go nie posiadam ?

Bull

Ksylitol się też nada