
Składniki:
- 100g jogurtu naturalnego
- 430g twarogu półtłustego
- 100g banana
- 2 jajka
- 25g mąki z topinamburu
- 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym
- 125g malin
Sposób przygotowania:
- Jogurt zblendować z twarogiem i bananem na gładką masę.
- Dokładnie wymieszać z odżywką białkową i mąką.
- Następnie wbić jajka i wymieszać dokładnie.
- Do posmarowanej olejem kokosowym tortownicy wyłożyć ciasto.
- Wierzch udekorować malinami.
- Piec w temperaturze 170st. przez ok. 50min.
Wartości odżywcze dla całości:
Białko: 116,4g Tłuszcz: 33,6g Węglowodany: 81,1g 1 092,5kcal
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)