
Przepis na wegańskie ciastka orzechowe z dodatkiem białka roślinnego.
Składniki:
- 100g gładkiego masła orzechowego Peanut Cream
- 30g mąki pełnoziarnistej lub owsianej
- 20g odżywki Vegan Protein solony karmel
- 40g syropu klonowego
- szczypta soli
Przygotowanie:
Wszystkie składniki przekładamy do blendera lub miski i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy 10 kulek, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy widelcem z góry. Pieczemy około 13 min w 180*C, aż się zarumienią. Gotowe ciasteczka odstawiamy do wystudzenia.
Wartości odżywcze 1 szt
- Kcal: 96
- B: 4,5g
- T: 5,7g
- W: 7g
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)